Uitvaartwensen vastleggen

Uw uitvaartwensen vastleggen is geen onderwerp waar u dagelijks bij stil staat. Toch is het wel verstandig om er alvast over na te denken. Want alleen u weet hoe uw uitvaart eruit moet zien. Wilt u bepaalde keuzes aan uw nabestaanden overlaten? Ook dan is het goed om dat vast te leggen, zo blijven zij niet met onverwachte vragen achter.

Zorgen voor je naasten

Nadenken over je uitvaart is niet makkelijk. Dat je het onderwerp liever uit de weg gaat, is heel begrijpelijk. Toch is het goed om eens bij je wensen stil te staan. Want kort na een overlijden moeten er veel belangrijke beslissingen worden genomen. Je nabestaanden zijn op dat moment emotioneel en kwetsbaar. Je kunt nu al voor hen zorgen door je wensen op te schrijven. Dat ze ergens kunnen zien hoe jij het gewild zou hebben, geeft hen houvast.

Bespreek je ideeën met de mensen waar je van houdt

Nadenken over je wensen is één, het gesprek aangaan met je naasten is de volgende stap. Weten de mensen om je heen hoe je jouw afscheid vorm wilt geven? Zijn ze op de hoogte van welke muziek je mooi vindt, of welke locatie bij je past? Ga het gesprek eens aan, op die manier help je de mensen die belangrijk voor je zijn nu al. En vergeet niet, als je geen uitgesproken mening hebt over bijvoorbeeld de koffietafel of de dienst, dan kun je dat óók opschrijven. Zo kunnen je naasten met een gerust hart de keuze maken die het beste bij hen past.

Leg je wensen vast

Uitvaartverzorging Ultimum Vale helpt je met het overzichtelijk vastleggen van je uitvaartwensen. Je kan eenvoudig en kosteloos beschrijven hoe jij je afscheid voor je ziet. Nadat je je wensen hebt ingevuld, sla je ze op zodat jouw nabestaanden precies weten wat voor wensen je hebt. U neemt hen hiermee enorm veel zorgen uit handen.

Uitvaartwensenboekje aanvragen

Wilt u meer informatie?

Heeft u een uitvaartpakket gevonden die bij uw wensen past, of zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Wilt u een overlijden melden?