Tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart zullen de gasten aankomen en gaan zitten. De kist wordt gesloten. De officiant zal de gasten welkom heten en een paar woorden over de overledene zeggen. Een paar mensen kunnen spreken over hun herinneringen aan de overledene. De ambtenaar zal dan de gasten voorgaan in een gebed. De rouwenden gaan dan langs de kist en nemen definitief afscheid. Na de uitvaart komen de gasten vaak bijeen voor een receptie.

Ook tijdens de uitvaart is het belangrijk dat u geen foto’s of video’s maakt. Dat kan als respectloos worden opgevat, en het kan opdringerig zijn voor andere rouwenden. Als u foto’s of video’s wilt maken, vraag dan eerst toestemming aan de familie.

Na de dienst staan de rouwenden vaak in de rij om de familie te condoleren. Wanneer condoleances worden aangeboden, zal de familie gewoonlijk aangeven hoe zij gecontacteerd wenst te worden en of zij al dan niet condoleances wenst te ontvangen. Uiteindelijk is het aan de familie om te beslissen hoe zij gecondoleerd wil worden, en het is belangrijk hun wensen te respecteren..

Een uitvaart is een emotioneel moeilijke tijd, maar het volgen van deze tips kan helpen om de ervaring draaglijker te maken.

Uitvaartvervoer tijdens de uitvaart 

Onze rouwauto’s zijn beschikbaar om rouwende families van en naar de uitvaartdienst te vervoeren. Wij beschikken over een ruim netwerk van rouwauto’s, zodat wij onze klanten de best mogelijke service kunnen bieden. Rouwvervoer is een belangrijk onderdeel van een uitvaartproces, en wij zijn vastbesloten om onze klanten de best mogelijke service te bieden.

Dragers

Bij een uitvaart kan de overledene worden gedragen door nabestaanden of door professionele dragers. Het zelf dragen door familie en vrienden wordt vaak als indrukwekkend ervaren. Is dit niet mogelijk dan ondersteunen wij u met dragers. Wij hebben contact met dragers van jonge mannen of vrouwen die extra stijl geven aan een uitvaart.

De locatie

Als u religieus bent, vindt de afscheidsdienst vaak plaats in de kerk. Speelt religie geen rol, dan kan een afscheid overal plaatsvinden, in een uitvaartcentrum, een dorpshuis, een horecagelegenheid of zelfs thuis. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en wensen voor de aankleding.

Overlijden melden uitvaartverzorging

Meld direct een overlijden

Voor het melden van een overlijden of vragen over een uitvaart zijn wij 24 uur per dag bereikbaar

Wilt u meer informatie?

Heeft u een uitvaartpakket gevonden die bij uw wensen past, of zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Goed om te weten

Bel ons direct