Crematie

Heeft je dierbare aangegeven dat hij of zij na overlijden gecremeerd wil worden, dan kan Uitvaartverzorging Ultimum Vale voor jou een crematie regelen. Of de overledene nu wel of niet verzekerd is: ook zonder verzekering kunnen wij de uitvaart verzorgen.

Wij nemen de tijd om alle beslissingen met u te bespreken.

Uitvaartverzorging Ultimum Vale is er voor ieder mens in wat hij/zij geloofd en waar hij of zij verzekerd is. Voor iedereen willen wij als Uitvaartverzorging Ultimum Vale een eerbiedwaardige crematie aanbieden.

Wij hebben voor iedereen dan ook een uniek uitvaartpakket samengesteld. Wij kunnen onze diensten goedkoop aanbieden, omdat we goede afspraken hebben gemaakt met onze partners en onze marges per uitvaart tot 60% lager liggen dan de gemiddelde uitvaartondernemer. Overweegt u een uitvaart ?  Dan kunt u met een gerust hart kiezen voor Uitvaartverzorging Ultimum Vale. Wij laten zien dat eenvoud samen gaat met waardigheid en respect.

Uitvaartverzorging Ultimum Vale biedt U 5 eerbiedwaardige Uitvaartpakketten aan

Omdat Uitvaartverzorging Ultimum Vale het belangrijk vindt dat mensen op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare, bevat elk pakket de mogelijkheid om gebruik te maken van een 24-uurs kamerhuur. Wij maken gebruik van verschillende locaties. Op deze manier kunt u op ieder moment afscheid nemen van uw dierbare. Bij de meeste (goedkope) pakketten kunt u zelf een kist uitzoeken. Wij hebben voor elk een collectie kisten uitgezocht zodat u genoeg keuzevrijheid heeft.

De crematie
Crematoria beschikken over aula’s waar je de afscheidsceremonie kunt inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een klein, intiem afscheid, een uitbundige ceremonie of alles ertussen. Cremeren gebeurt direct na de afscheidsbijeenkomst. Steeds vaker gaan nabestaanden mee naar de oven om echt op het laatste moment afscheid te nemen

Hoe verloopt een crematie?

Hoe een crematie eruit ziet, hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de overledene. Er is wel een aantal algemene richtlijnen die voor iedere crematie gelden:

  • de crematie begint met een plechtigheid, bijvoorbeeld in een kerk of aula;
  • nabestaanden begeleiden de uitvaartkist naar de ovenruimte;
  • nabestaanden mogen de overledene iets meegeven dat brandbaar is, als een knuffel of tekening;
  • de identiteit van de overledene wordt geregistreerd;
  • de kist gaat de oven in, met een vuurvast steentje met het crematienummer. Dit zorgt ervoor dat er geen verwisseling van as kan plaatsvinden;
  • de verbranding duurt ongeveer anderhalf uur;
  • de as wordt gezuiverd van eventuele (edel)metalen.

Crematoria beschikken over aula’s waar je de afscheidsceremonie kunt inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een klein, intiem afscheid, een uitbundige ceremonie of alles ertussen. Cremeren gebeurt direct na de afscheidsbijeenkomst. Steeds vaker gaan nabestaanden mee naar de oven om echt op het laatste moment afscheid te nemen.

Na de crematie
Nabestaanden beslissen zelf wat ze met de as willen doen. Bijvoorbeeld een beetje as verwerken in een sieraad of ander herinnering product of het bewaren in een urn, uitstrooien, bijzetten in een urnenmuur of zelfs begraven. Zo bepaal je zelf hoe je invulling geeft aan het levend houden van de herinnering aan je dierbare.

Hiernaast treft u de 5 uitvaartpakketten aan, is dit toch niet helemaal wat u zoekt? Vraag dan een vrijblijvende kostenopgave aan

Uitvaartpakketten

Uitvaartpakket

Basis

Vanaf

€ 1495,-

Uitvaartpakket

Basis Plus

Vanaf

€ 2250,-

Uitvaartpakket

Uniek

Vanaf

€ 3250,-

Uitvaartpakket

Excellent

Vanaf

4750,-

Uitvaartpakket

Comfort

Vanaf

€ 5950,-

Wilt u een overlijden melden?