Begrafenis

Bij een begrafenis wordt de overledene in een grafkist begraven. De gedachte dat het lichaam nog steeds ergens is, biedt vaak troost aan naasten. Of u voor een begrafenis of crematie kiest, hangt af van uw persoonlijke wensen en overtuiging. Uitvaartverzorging Ultimum Vale verzorgt uw uitvaart op elke Nederlandse begraafplaats.

Mensen kiezen vaak ook voor begraven omdat er dan een plek is om naar toe te gaan. Om de overledene te herdenken en om herinneringen op te halen. Begraven is duurder dan cremeren. Dit komt door de grafkosten en de keuze van het graf.

Wat gebeurt er bij een begrafenis?

Begraven is een uitvaartvorm waarbij u voor de laatste keer afscheid neemt, voordat uw dierbare in het graf wordt geplaatst. Elke begrafenis is uniek. De persoonlijke voorkeuren van de overledene en nabestaanden zijn hierbij leidend. In Nederland geldt wel een aantal algemene richtlijnen voor begraven:

  • de begrafenis begint met een plechtigheid, bijvoorbeeld in een kerk of aula;
  • daarna begeleiden nabestaanden (of professionele dragers) de kist naar het graf;
  • bij het graf is er gelegenheid voor een rouwritueel, slotwoord of zang;
  • de kist daalt in het graf, tot het maaiveld of wordt op het graf gezet;
  • er is gelegenheid een laatste groet te brengen, bijvoorbeeld met een schepje zand op de kist of een deken van bloemen.
  • Begrafeniskosten zijn afhankelijk van het soort graf, het gekozen grafkist, het aantal belangstellenden en hoe u de condoleance inricht. Deze kosten van een begrafenis verschillen dan ook sterk.

Uitvaartverzorging Ultimum Vale biedt u 5 Eerbiedwaardige Uitvaarvaartpakketten aan

Omdat Uitvaartverzorging Ultimum Vale het belangrijk vindt dat mensen op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare, bevat elk pakket de mogelijkheid om gebruik te maken van een 24-uurs kamerhuur. Wij maken gebruik van verschillende locaties. Op deze manier kunt u op ieder moment afscheid nemen van uw dierbare. Bij de meeste (goedkope) pakketten kunt u zelf een kist uitzoeken. Wij hebben voor elk een collectie kisten uitgezocht zodat u genoeg keuzevrijheid heeft.

Begrafenis regelen
Heeft je dierbare aangegeven dat hij of zij na overlijden begraven wil worden, dan kan Uitvaartverzorging Ultimum Vale voor jou de begrafenis regelen. Of de overledene nu wel of niet verzekerd is: ook zonder verzekering kunnen wij de uitvaart verzorgen.

Algemeen of familiegraf
Vaak kiezen mensen voor een (eigen) familiegraf. Twee tot vier familieleden worden dan begraven in het graf. Een algemeen graf is vaak goedkoper. Een overledene ligt dan in de meeste gevallen met twee onbekende personen in het graf.

Huurtermijnen
Het is verstandig na te gaan welke huurtermijnen er gelden. Neem hiervoor contact op met de begraafplaats die je wenst.

Wilt u door ons een uitvaart laten verzorgen? Neem dan contact met ons op , want wij zijn u graag tot dienst. Ook wanneer u nog niet zo goed weet wat u precies wilt, mag u contact met ons opnemen.

U kunt u ons 24 uur per dag bereiken via telefoon: 06-55143381 of via E-mail: info@uitvaartverzorgingultimumvale.nl Wij geven u namelijk graag een advies op maat.

Uitvaartpakketten

Uitvaartpakket

Basis

Vanaf

€ 1920,-

Uitvaartpakket

Basis Plus

Vanaf

€3250,-

Uitvaartpakket

Uniek

Vanaf

€ 4250,-

Uitvaartpakket

Excellent

Vanaf

6750,-

Uitvaartpakket

Comfort

Vanaf

€ 7950,-

Wilt u een overlijden melden?